סוויטיס / אפייה וסטיילינג קינוחים

יום שישי, 29 באפריל 2011

{משהו קטן לסופ"ש}

אחרי שבוע קצרצר איזה כיף שכבר הגיע הסופ"ש! 

קודם כל אנחנו חובבות מחשבים ונלהבות מחידושים טכנולוגיים (לאמא גלית היה פייסבוק לפני רובכם- כן כן!) הנה דרך נוספת שניתן לראות בה את הבלוג שלנו (אפשר לשחק שם עם כל מיני אופציות תצוגה), נכון אז לא רואים את העיצוב המלא שלנו אבל זו דרך מרעננת למצוא דברים בקלות, תיכנסו לקישור הבא ואח"כ תספרו לנו מה אתם חושבים: 

הבוקר צפינו בחתונה המלכותית עם כוס תה ביד וסקונס (דמיוניים) בצלחות מעוטרות בפרחים. אם אתם חברים/משפחה אז זה לא יהיה חדש לכם, אחרת נספר לכם שאמא גלית הייתה פעם ג'וליה והבלונד שלה נולד בממלכה הבריטית, בלונדון אם לדייק. וגם לשרית יצא לבלות זמן לא מבוטל בבירה הלונדונית האהובה כל כך. אבל לא שהיינו צריכות שום תירוץ כדי ליהנות מפיסת האגדות הזו ולהתלהב מהשמלה, הנסיך, הכובעים והסדר המופתי! 
עולם הקינוחים המעוצבים לא נשאר אדיש לחגיגות והנה כמה דברים שאספנו מאתרים נבחרים:


וכמובן: ה-עוגה!!!


יום שלישי, 26 באפריל 2011

{עדכונים}

ראשית אנחנו מקוות שנהניתם מהחג ומקינוחי פסח. רצינו לעדכן אתכם בכמה חידושים:
- אנחנו נרגשות ושמחות לספר לכם על הצטרפותינו לצוות ה DT של מותקייקס, מי שכבר הצליח לשים לב נוסף לו אייקון בצידו השמאלי של הבלוג שמקשר אותנו למותקייקס. המשמעות של זה היא עוד הרבה דברים מתוקים ויפים שצפויים ממש בקרוב.
- בצידו הימני של הבלוג הוספנו תיבה ובה תוכלו להזין את כתובת האי-מייל שלכם על מנת לקבל עדכונים כשאנחנו מחדשות ומפרסמות משהו חדש.
- יש לנו דף פייסבוק דנדש, כנסו לעשות לנו לייק: http://www.facebook.com/#!/pages/Sweeties/118671258213851

שיהיה לכולם שבוע מתוק ומקסים!
שרית וגלית

יום שלישי, 19 באפריל 2011

ערב פסח 2011

השנה חגגנו את הסדר במתכונת מצומצמת ביותר (7 אנשים ליתר דיוק) ובתור אופטימית שמעדיפה למצוא את הטוב במצב אז היתרון במספרים הקטנים הוא היכולת לרדת לפרטים קטנים ולהשקיע בהם המון.
נחלק את הפרטים הקטנים ל-2:
1) עיצוב שולחן החג
2) הקינוחים (!!!)

עיצוב שולחן החג
האווירה מאחורי העיצוב הייתה אביב ופריחה (ניתן לראות עוד פרטים ואת לוח ההשראה שלנו אם תלחצו כאן). 
במרכז השולחן במקום ראנר מסורתי בחרתי לשים רצועה של דשא סינטטי שעליו הנחנו 2 עציצי קייק פופס כשרים לפסח בצבעי ורוד ולבן. זר פרחים, עוגיות כשרות לפסח מקושטות בצורת פרחים ומקרונים צבעוניים. בנוסף הכנתי תגיות שם עם ברכת חג שמח לכל סועד. בנוסף מפיות ורודות איכותיות וכוסות חד פעמיות (מהסוג של הביוקר) כדי להשלים את האווירה. 
הנה התמונות- ונתחיל בתמונה של השולחן כולו: 

עוד תמונות של כל הפרטים היפים:






הקינוחים
אז מה היה לנו?
-  קייק פופס כשרים לפסח (פשוט החלפנו את העוגה בבראוניס כשר לפסח של עלית!)
-  מקרונים צבעוניים
-  עוגיות כשרות מקושטות (בצורת פרחים)
-  עוגת שוקולד כשרה עם קצפת ושבבי שוקולד
-  עוגת שכבות של מרנג, אגוזים וקרם שוקולד
-  עוגות גבינה אישיות (עם שוקולד חלב + לבן)

היה חג משובח ואיזה כיף שעוד לא נגמר, לסיכום: עייפות אך מרוצות!

יום שבת, 16 באפריל 2011

{כשר לפסח} קינוחים מעוצבים לפסח- קבלו הצצה

פסח קרב ובא בצעדי ענק, היום כבר התחלנו את ההכנות לארוחה והנה הצצה ראשונה למה שעומד להגיע...
- ממרח לימונים מתקתק-חמוץ של אמא בתוך צנצנות שקניתי שלשום בדרום ת"א (3 שקלים לצנצנת!) 




- קייק פופס כשרים לפסח!! אני מקווה שזה מרגש אתכם כמו שזה מרגש אותנו, מי אמר שבפסח אין קינוחים טעימים (: (בנוסף הם פרווה ויחזיקו מעמד יפה גם מחוץ למקרר)
הפקנו את הלקחים מהניסיון הקודם והפעם היה הרבה יותר קל להכין אותם, קודם כל הכנו אותם יותר קטנים כך שיותר נוח להכין וגם לאכול. הצלחנו לגרום לשוקולד להיות נוזלי יותר כך שיהיה קל יותר לטבול בו- רמז: ויתרנו על המיקרוגל ועברנו לסיר. והשארנו אותם הרבה יותר זמן במקרר לפני שטבלנו בשוקולד. 
תראו איזה חתיכים:



יש עוד (הרבה) אבל אמרנו רק הצצה...

יום חמישי, 14 באפריל 2011

עיצוב שולחן חג לפסח - לוח השראה

מהו לוח השראה?
בעיקרון מדובר בקולא'ז של תמונות וחומרים אשר מעוררים בכם השראה, מניעים אתכם, עוזרים להתמקד ברעיון מגובש וכו'. אין חוקים מוגדרים לאיך לוח כזה צריך להיראות כך שאפשר להיות יצירתיים.
כיום, מרבית לוחות ההשראה הם אלקטרוניים (ולא פיזיים) והאינטרנט מציע מגוון אדיר של רעיונות שניתן לשאוב מהם. אני משתמשת לרוב ב power point כמובן שאני מעדיפה את פוטושופ אבל לצערי התוכנה כבדה ומותקנת לי רק על מחשב אחד כך שזה לא תמיד נוח וזמין (ניתן להשתמש בכל תוכנה אחרת שמאפשרת עריכת תמונות).
כל מה שנשאר זה לבחור את האירוע, הרעיון ולזרום עם ההשראה.
ביום שני הקרוב כולנו נשב סביב שולחן החג ונחגוג את פסח, ברור שהתנדבתי מיד לעצב את שולחן החג. וכך בניתי לי לוח השראה סביב הרעיון של אביב ופריחה. כך נראה הלוח שלי:

לאחר שלוח ההשראה מוכן מה שיש לעשות זה לגבש רעיונות ולארגן את המוצרים. וכך הבוקר בשמחה רבה יצאתי לכיוון דרום תל אביב, התחלתי בצנצנות שישמשו לריבה ביתית וממרח לימונים מיוחד שאמא גלית מכינה בכל פסח (תמונות יגיעו בהמשך), המשכתי בסיבוב קבוע אצל הבנות המקסימות בגרובשטיין, משם קניתי מפיות וכוסות בגווני ורוד (אמרנו אביב?), אדניות קטנות ועוד כמה הפתעות!
המשך יבוא... To be continued

יום חמישי, 7 באפריל 2011

מבשלים 2011

בשמחה רבה קיבלנו צמד כרטיסים לתערוכת "מבשלים 2011" שנערכה בגני התערוכה.
הגענו לתערוכה אתמול אחה"צ ולשמחתנו המקום היה מלא באנשים אבל עדיין היה אפשר להסתובב בלי להרגיש יותר מידי צפיפות. התערוכה עצמה הייתה מחולקת לשני ביתנים:
  1. בראשון הייתה תצוגה מרהיבה ביותר של "מחווה לקולינריה הישראלית"- אומנית הפיסול בבצק סוכר, טל צפריר הכינה תערוכה של עוגות מעוצבות המאפיינות את עולם הבישול והאפייה בישראל. לחצו כאן כדי לראות כמה מהדברים שהיו בתערוכה. 
  2. בשני הייתה במה מרכזית עם כל מיני הדגמות, בדיוק כאשר אנחנו הגענו גלית והנס ברטלה הכינו מקרונים (כמו אלו שאנחנו הכנו- לחצו כאן כדי לראות את המקרונים שלנו). בביתן הזה היו די הרבה דוכנים עם מוצרי אפייה, בתחום האפייה לא ראינו משהו שהיה חידוש מדהים אבל כן היו הרבה דברים יפים.
הנה כמה תמונות:




איזה כיף שיש כזו תערוכה, הדבר היחיד שלדעתי היה מוסיף המון זה אם היו מקיימים כחלק מהתערוכה סדנאות שבהן היה אפשר להשתתף.

יום שישי, 1 באפריל 2011

גלידה לכבוד ה-1 באפריל! או שבעצם זו לא גלידה...

לכבוד מזג האוויר המקסים ושאר חגיגות אנחנו עושים היום בערב "על האש" ואנחנו כמובן מופקדות על הקינוחים! אז לכבוד האחד באפריל החלטנו לעשות מתיחה קטנה, גלידות שהן בעצם עוגות! או עוגות שנראות כמו גלידות!
הנה תמונה של התוצר הסופי ולאחריו בדיוק איך גם אתם יכולים להכין- גם לא ב-1 באפריל, מתאים במיוחד לקיץ שתכף מגיע (:
כמו שכבר ניחשתם מדובר בעוגת שוקולד טעימה שנאפתה בתוך גביע גלידה עם זילוף של פודינג וקישוטים.
אמא גלית הוסיפה ומילאה חלק מהעוגות בקרם שוקולד וחלק באגוזי מלך בקרמל, כך שתהיה הפתעה נחמדה למי שנוגס.
הנה שלב אחר שלב מה עושים:

- קונים גביעי גלידה עם תחתית שטוחה ומיקס לעוגת שוקולד (כאן אפשר לבחור כל עוגה אחרת ואפשר גם להכין לבד ולא להשתמש בתערובת המוכנה אבל בחרנו בדרך ה"אמריקאית" הפעם)
 - מניחים את הגביעים בתוך תבנית של קאפקייקס/מאפינס וממלאים בערך עד למחצית הגובה (תזכרו שזה יגדל הרבה בתנור)
 - כך זה נראה אחרי שיצא מהתנור (החורים שאתם רואים זה בגלל שמילאנו אותם)
 - מקציפים פודינג ושמנת מתוקה, אפשר גם לצבוע או להשתמש בפודינג שוקולד
 - מקשטים!



אהבתם? לא אהבתם? פרגנו בתגובה שנדע שהגעתם עד לכאן.
מחר פיקניק!! הרוב כבר מוכן (: