קודם כל נתחיל בהיכרות קצרה- מקרון (או באנגלית MACARON), מקור השם בשפה האיטלקית והמשמעות היא עוגייה אפויה קלה. קיימות גרסאות שונות של העוגיה וזו שאתייחס אליה היא הגרסא הצרפתית. המקרון קיבל מקום של כבוד בתוכנית "מאסטר שף" לאחרונה. הנה תמונות נבחרות של מקרונים:
http://www.seriouseats.com/2007/10/interview-with-macaron-specialist-dorie-green.html
http://www.annesage.com/blog/2009/02/absolutely-loving-paulette-macaroons.html
אני לא זוכרת מתי בפעם הראשונה נתקלתי במקרונים אבל יש בהם בדיוק את מה שאני אוהבת בקינוח: קראנצ' וקרם- ישר ולעניין. אז השבוע כאשר אמא שלי הכריזה שבשבת נכין מקרונים מיד התלהבתי, הלכתי לגרובשטיין לקנות את החומרים (וזה המקום להגיד תודה לנשים המקסימות שבחנות שתמיד עוזרות ונותנות טיפים מועילים). הניסיון הראשון לא הצליח, אבל בפעם השניה העוגיות יצאו נפלאות! מילאנו אותן בקרם שוקולד לבן והתוצאה טעימה מאד. הנה התמונות:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה