סוויטיס / אפייה וסטיילינג קינוחים

יום חמישי, 29 בספטמבר 2011

ראש השנה- חלק א'- עוגליות

מי היה מאמין שכבר הגיע ראש השנה!
נוצר כבר הרגל שאמא גלית מארחת את החג אצלנו בבית, השנה התארחו 15 אנשים קרובים ואהובים.
את הקינוח המרכזי לחג השנה אמא כבר הגתה במוחה לפני כמה חודשים, כן כן ממש מזמן.
הסבר קצר ואז ניתן לכם לשטוף את העיניים בתמונות. בעולם קיימת תופעה שנקראית CAKELETS- המשמעות היא עוגה אישיות מעוצבת במיוחד, יש חברה אמריקאית שנקראית cupcake envy (לחצו כאן לאתר שלהם) שמכינה כאלו עוגות אישיות יפות במיוחד. בעינינו הרעיון הוא כיפיי מאד, כי מה יותר נעים מלבוא לאירוע/ארוחת חג ולקבל עוגה אישית מהממת שאפשר גם לקחת הבייתה או לחילופין לאכול את כולה בלי לחלוק! חיפשנו וחיפשנו אבל לא יכלנו למצוא את ההגדרה העברית לעוגות האישיות המעוצבות במיוחד ולכן החלטנו לקרוא להן "עוגליות".

העוגה הבסיסית היא עוגת תמרים (כי אמא לא אוהבת עוגת דבש...) והקישוטים כולם מבצק סוכר, הציפוי הוא בצבע ירוק ליים, את הכיתוב הוספנו עם טוש אכיל (שניתן להשיג בין היתר במותק-בוטיק סוכר).
יצא מ-ה-מ-ם!! והתמונות לפניכם:














וטעימה קטנה לקראת כל העיצוב והקינוחים (ראש השנה - חלק ב'- עיצוב שולחן וקינוחים):

7 תגובות:

  1. מדהיםםםםםםם!!!

    השבמחק
  2. איזה מדהים תשלחי לי בבקשה את המתכון גם אצלנו לא כולם אוהבים עוגות דבש ותמרים נראה אחלה שנה טובה ומתוקה לך

    השבמחק
  3. איזה רעיון מקסים! (אם כי צריך להתעלם מכל הפולניות שמתלוננות מראש על הקלוריות...) אכן - יצא מהמממם! ו... גם אני אשמח למתכון עוגת תמרים :) שנה טובה!

    השבמחק
  4. יעלי "חג שמח " !!!
    אנחנו כל כך שמחות שאהבת את העוגליות שלונו !!!

    הנה המתכון לעוגת תמרים:

    2 ביצים, 1 כוס סוכר,1/2 כוס שמן,1/2 כוס ממרח תמרים,1 אבקת אפיה' 1 ו 3/4 כוסות קמח,כפית סודה לשתיה,קינמון וכוס מים רותחים

    לערבב את הכל ביחד ואופים

    בהצלחה !!

    השבמחק
  5. האם אפשר לדעת עם איזה תבנית אפית את העוגות ואיפה קונים אותה?

    השבמחק
  6. היי מורן!

    יש 2 אופציות כאן:
    1. לאפות עוגה גדולה ואז לחרוץ החוצה (עם כוס/רינג) עוגות קטנות
    2. לאפות מראש בתוך רינגים ממתכת (ניתן להשיג בחנויות מתמחות)

    השבמחק