סוויטיס / אפייה וסטיילינג קינוחים

יום שבת, 8 בנובמבר 2014

פאי אורז מתוק

אורז? כן אורז! אורז מתוק? כן כן!
בעצם למה לא? אנחנו רגילים בדרך כלל לאכול אורז בגרסתו המלוחה וממש שמחתי כשראיתי שהאתגר החודשי הוא מחומר הגלם "אורז". אנחנו חובבות מאד של המעדן (הלא כל כך פופולרי בארץ) "רייס פודינג" שזו בעצם דייסת אורז מתוקה שבחו"ל אפשר לקנות במדפי המעדנים בסופר. הפעם בחרנו להכין פאי אורז, בצק פריך מסביב ובפנים תערובת אורז מתוקה ומתובלת בטעמי הדרים.


מתכון לפאי אורז מתוק
לבצק לוקחים 2.5 כוסות קמח רגיל ומניחים על השיש עם חור במרכז, לתוך החור מוסיפים 3/4 כוס סוכר + 150 גרם חמאה רכה + 1 כפית אבקת אפייה + קליפה מגוררת של תפוז אחד וקורט מלח. את כל זה מפוררים עם הידיים עד שנוצרים פירורים אחידים פחות או יותר. טורפים ביצה אחת ומוסיפים. מערבבים עם הידיים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר לשעה בערך.
למלית מחממים ליטר חלב בסיר יחד עם קליפה מגוררת של לימון אחד ומביאים לבעבוע קל, מוסיפים 300 גרם אורז עגול ומבשלים עד שהאורז רך לחלוטין (אם יש צורך והאורז עוד לא רך לחלוטין ניתן להוסיף קצת חלב בסוף כי התערובת נהיית סמיכה למדי ולא נרצה שתישרף, אנחנו הוספנו בערך שליש כוס). ברגע שהאורז מוכן מוסיפים לו כף סוכר, מערבבים ומניחים את התערובת להתקרר לחלוטין.
לאחר שהתערובת התקררה לחלוטין מוסיפים לה  2 חלמונים (רק הצהוב של הביצה) ועוד כף סוכר ומערבבים היטב. מקציפים את החלבונים (הלבנים שנשארו לנו מהביצים) ומקפלים בעדינות לתוך התערובת (זה שלב בעייתי כי האורז הכבד לא ממש אוהב "להתקפל", אז נסתפק בניסיונות קיפול ולמעשה ערבוב...)
כמעט סיימנו, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים- הבצק פריך מאד וקצת מאתגר לעבוד איתו אבל הוא כל כך טעים שתשכחו מזה ברגע שתטעמו את הפאי. הכמות הזו מתאימה לתבנית פאי 26 ס"מ. מסדרים את הבצק בתבנית ומוסיפים את מלית האורז, אופים בחום של 170 מעלות למשך 40-50 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
מחכים שתתקרר קצת ואוכלים (אפשר גם לחתוך חתיכה, לחמם קצת במיקרו ולהוסיף כדור גלידה ליד)





המסקנות מניסוי האורז הזה: לנו היה טעים (אפילו מאד), אחותי (המקסימה) טענה שזה מריח לה כמו פשטידה ולא הסיכמה אפילו לטעום. הפאי הזה מתאים לאנשים שמוכנים להתנסות במשהו שהוא קצת שונה או לאנשים שמאד אוהבים אורז. אני חושבת שבארץ פחות מקובל לאכול אורז בגרסתו המתוקה ובהחלט הגיע הזמן שנתחיל! 

כדי לראות עוד מתכוני אורז מצויינים לחצו כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה